2011 m. sausio 21 d., penktadienis

Seam Reap trecia diena .....be plano

Vakar buvom tokie "nusikale",kad siai dienai neturtejome jokiu planu.....
Atsikeliau "velokai",leidom sau pamiegoti :)......8val. ir i baseina.Po to ilgi pusryciai ir vel baseinas.....Bonifacijaus atostogos ir tiek......tik neduoda ramybes mintis....ir taip visa diena :) ???

 Vakar zuvyciu-masazuotoju seimininke nusijuoke,kad ta diena kai buvome Anchor Wat....buvo "kazkokia lady holiday" diena,todel ir nepatekom i vidu...Tad ciupau dvirati ir isvaziavau vakar "nuziuretu" keliu .......grizinejom su tuk tuk:).Bilietas i visa Anhor kompleksa kainuoja 20 USD,o 3 dienos 40USD,tad turejau galiojanti bilieta:).  Pakeliui sustojau  gal 5 kiemuose,kuriuose zmones piesia paveikslus......norejau nusipirkti  prisiminimui.....bet kad visi piesia kaip pagal viena sablona......nors stebeti ju darba smagu:))\
Jau pirma diena atvykus i kombodza pastebejome gatvese pardavinejamas ivairiaspalves geldeles.Prie Anhor Wat pastacius dvirati,vaikinukas pasiule isbandyt pasak jo "nacionalinis kombodzos patiekalas"......pasirodo jos viduj gyvos....BRRR.....tik pagal kriaukliu spalva surios arba saldzios.Turbut truko alaus :)......nes norejosi "nusiplaut" liezuvi :)) Uzsiropsciau i Anchor Wat virsu,siandiena cia jau atidaryta......cia vesu ir gera,kai lauke kaip keptuvej viskas spirga.....o ir visas kompleksas kaip ant delno.
Kriaukliu pardavejas...
I Tom Wat sventykla atvaziavau 12val.Kaip ir rekomendavo kelioniu gidas......visos turistines grupes pietauja,tad cia tik pavieniai keliautojai.As cia jau anra karta,bet vistiek smagu cia pasedeti ir palandzioti nesibaigianciais kolidoriais.Gidai siulo savo paslaugas jau prie komplekso,bet man smagiau ramiai atsisesti patinkancioj vietoj,o karts nuo karto "prabegantys" gidai su savo grupelemis papasakoja savo istorija:))......galu gale lonely planet yra zemelapis su pazymetom vietom ir smulkiu aprasymu.
Vakar su Nagliu uz Drambliu terasos mateme parka su didziuliais medziais,bet nebuvo jegu ir noro pasivaikscioti.Siandiena pasivezinau parke dviraciu,.....is tolo aplenkdamas bezdiones.Vakar viena begdama pro sali kazkodel apsikabino mano koja.........dar jei iiprasytu i glebi :))Cia rastos mazos sventyklos nerta ispudingos,bet zavi tyla ir ramybe.
Pakeliui uzsukau i restauruojama sventykla ir praejes pro "stop" zenkla stebejau restauratoriu darba.....beveik kaip pries 800 metu.Istato kaip puzleje akmeni i trukstama vieta .....su mediniais plaktukais pataiso....stato kita.....netinka :)).Vaiksto po lauka nuseta nukritusiu akmenu.....randa tinkama....vel bando.
Siandien pastebejau,kad patobulejau derybose :).....gal ant kaktos parasyta....."vyrukas ne pirma diena kombodzoje",o gal patirtis.....tiesiog viska.....vandeni,vaisius pakraipe galvas pardavineja uz puse vakarykstes kainos:)).
Vakare isbandeme Khmeru masaza.... "hapy hour''....tik 6USD/val.Negalejome isvaziuoti is Seam Reap dar karta neparagve AMOK patiekalo...
Ryt isvaziuojame i Kombodzos sostine.....tik... 5 val kelio :))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą