2011 m. sausio 18 d., antradienis

Chu chi tuneliai......amerikieciai nesugebejo ju iveikti.


Kad cia veluojama iprasta.....bet sikart mus is viesbucio velavo pasiimti net 2 val.!!! O juk cia puses dienos turas.Mes vaziavome uz 50km nuo Saigono esancia ekspozicija.Viso po zeme buvo sukurta 250 km tuneliu kurie driekesi net iki Kombodzos is kur ginklai tuneliais pasiekdavo Saigona.Medziu saknys,lietus, suarde didziaja dali ju.Eskursijos pradzioje paziurejome filma kaip vietnamieciai naudodavo tunelius  ir ...... "bandem" ilysti i juos.Vietnamieciai vyrukai smulkesni uz mus  ir ne visur buvo galima "itilpti" :)
.Apziurejome spastus,kurie buvo daromi amerikieciams.Uzsispyrusi tauta.....is amerikieciu bombu skeveldru lyde metala ir gaminos "vinis" spastams,o nesprogusias bombas "perpjaudavo" ir sprogmenis naudodavo savadarbems minoms gaminti.
Griztant is eskursijos mes islipome anksciau ir 15 min. "zygiavome" iki musu tikslo....Jade emperor pagodos.Tai kinieciu sventykla kuri pasatatyta 1909m.,bet atrodo lyg butu statyta pries 1000 metu.Keistai atrodo ,nes ji isispraudusi tarp siuolaikiniu pastatu.Viduje vyko pamaldos ar aukojimai,turbut susiije su artejanciais naujais metais.Visa sventykla smilkalu debesyje..... musa bugnai ,o vienuoliai  choru meldziasi.Mane visada zavejo tie "grubus" garsai,kurie susiliedami i chora skamba taip magiskai.Tad "leidau" sau 15-20 min stebeti ju ritualus....Naglis veliau juokavo...."pagalvojau ,kad pakeitei tikejima :) ".
Griztant i  viesbuti uzsukome i Botanikos soda,kuriame irengtas ir zoologijos sodas.......bet labai jau mazas tas sodas .....
Pasimegavome naktinio Saigono vaizdais.......ir atsisveikinome su Vietnamu.
Rytoj ryte isskrendame i Kombodza!!!

 
Spastai amerikieciams....

Botanikos sodas.....



Parduotuves jau pasiruose Naujiems metams.

1 komentaras:

  1. Kiekviena vakara patikrinu tavo bloga:). Laukiu nauju irasu. O kaip akis ar pagijo?

    AtsakytiPanaikinti