2011 m. sausio 16 d., sekmadienis

Mui Ne .... Saigonas.....

9 val.pajudejomi su open-tour autobusu i Saigona.Vis pagalvojame,kad butu greiciau su paprastu autobusu,bet is Mui Ne reikia su persedimais vaziuoti....nera stoties.Po pusvalandzio staigmena....prisimename,kad is viesbucio nepasiememe pasu!!! Tad gatveje sustabdytas vyrukas "su veju" nuveze mane  atgal iki viesbucio.Autobusa pasivijom dar neisvaziavusi is miestelio :).
Vakar vakare su prozektoriais ejome krabu "gasdinti"....
didesnius krabus mateme tik kelis,bet uztat kazkoks masalas suviliotas prozektoriaus sviesos taip trenke man  i aki !!! Prasikankinau visa nakti.Ploviau,tryniau  ir is ryto jau vaiksciojau su raudona kaip zombis akimi.Visa diena teko gerti nuo skausmo vaistus....kosmaras:(
I Saigona atvaziavome 15 val.
Desimt minuciu viesbutyje ir su taksi islekeme (2 USD) i karo muzieju.Jis dirba iki 16.30.
Visa informacija apie kara su amerikieciais pateikta vienapusiskai,bet ka isdarinejo amerikieciai su cheminem bombom ir kitais ginklais......visa karta kentejo nuo suzalojimu,o naujagimiai nuo issigimimu......baisu.Per kara zuvo 3 000 000 vietnamieciu,is ju 2 000 000 civiliai.Amerikieciai neteko 58.000 ir apie 200 000 suzeistu.........skerdynes ir tiek!!!Nori nenori susimastai apie dabartinius karus.
Pakeliui uzsukome i CONG VIEN VAN HOA parka.Pavadinimas ispudingas, o pats parkas ......nenormaliai dideli egzotiski medziai ir grazus gelynai.Savaitgalis ,tad visi suoliukai uzimti isimylejusiu vietnamieciu poreliu:)
Klydau apie Hanoju sakydamas,kad tai ne senovinis miestas.Hanojuje laikas sustojes......visos gatves vienodos.....sakyciau tikras  rytietiskas stilius,o Saigonas mus suzavejo savo dangoraiziais puikiai ikomponuotais tarp senamiescio pastatu.Miestas ruosiasi nauju metu sventei,tad visas sviecia ivairiaspalvemis gyvunu figuromis.
Siandien su savo skaudama akimi esu "vienaakis piratas".Teko isjungti sviesa........uzklijuoti aki :))
Naglio gimtadieni ramiai atsventeme kambaryje......negaliu net pasijudinti :(.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą