2009 m. rugsėjo 4 d., penktadienis

Delis,Humyuns tumb kompleksas-QUTB kompleksas-Ahardam temple

Vakar po pietu vaziavome i Lotoso sventykla.Siuolaikinis pastatas ..su grazia aplinka,bet pries tai ka matem....pries tai...."blanku" :)

Pakeliui i Raudonaji forta uzsukome i netoliese esancia  musulmonu sventykla.Gaila negalejom patekti i vidu...dabar Ramadanas,musulmonu svente.Tad trumpam prisedom ant laiptu pasigrozeti ...senu miestu.
Ten sutikau ir 3 "lusnynu milijonierius",mazajai nepilni metai...isdyges tik priekiniai dantukai:) 
Jie su malonumu pozavo...ir buvo labai patenkinti kai paglosciau ju galvas.Gaila ,kad negalejau duoti pinigu...toks patarimas turistams Indijoje...jei nenori pridaryti problemu sau ir bendrakeleiviams....

Bendrazygiai

Mano biciuliai :)...uz ju musu "autobusiukas"


Mano draugeliai
Cia kaip mums kaip pasirode " iveike riksu kainu karteli" :)...siauromis gatvemis vaziavome Raudonojo forto link per  zmoniu ir vezimu mase.Keistas jausmas ...lyg vaziuotume uzdarame automobilyje...sedint riksoje niekas nekreipia i tave demesio ir jautiesi ...."komfortiskai" ....tik kazkaip jau aukstai sedejom :)...nejauku



Krisnos sventykla

Prie Raudonojo forto atvaziavome dar su "sviesa"...Mums nusipirkus bilietus teko laukti...kad patekti i vidu ir paziureti garsu ir sviesu sou.I vidu patekome jau sutemus....fortas apsviestas tamsoje atrode uzburianciai.
Gal ,kad diena buvo itempta ir pilna ispudziu,o gal suveike nuovargis...mes sou uztrukome nepilna valanda ir nesulauke pabaigos isejome i gatve.Ten kantriai lauke musu riksos....ju kantrybe suprantama...grize prie autobusiuko sumokejome 150 rupiju uz kelione ir dar palikome arbatpingiu 50 rupiju......veliau suzinojome,kad mus "ismaude"....galejme nuvaziuoti ir uz 10 rupiju....neitiketina :)))
Mano "mazieji biciuliai " nesulauke musu griztant.Paskutinis ...lipdamas i autobusiuka ,mazai mergaitei padaviau 10 rupiju ir.....per langa pamaciau kaip plustelejo pinigu prasanciu burys.Gerai ,kad mes sedime masinos viduje ir jie gali tik kumsciais belsti i langus .....
Grizus i viesbuti ...pusvalandziui prisedau prie interneto parasyt zinute namo....o kai paziurejau per langa....gatve buvo pavirtusi  i upe....ka tik palijo.
Uzsukau i svecius pas kambariokus...o ten verda diskusija.... rinktis rezervuotus viesbucius ar .... kadangi pinigai avansu nesumoketi...rinktis vietoje.As buvau linkes moketi daugiau,bet nesiblaskyti del 10 USD nuolaidos.Buvo nuspresta atsipalaiduoti ir....atidaryti "lietuvisko suktinio" atsipalaidavimui :))
Galu gale nuspresta atsisakyti rezervuotu viesbuciu.....ir kaip pasirode veliau....viesbuciu paieska,derybos inese i kelione ....nauju patyrimu ir nuotykiu.....

Uzteks apie vakar....
Sedziu dabar lauke prie viesbucio ir laukiu chebros.Nors buvome perspeti vieni neiti i gatve, as sedziu gatveje ....ant saligatvio salia viesbucio ir rasau dienorasti.Viesbucio apsauginis vis pasnairuoja i mane ,o as nuo to jauciuosi tik daug saugiau :))

Pradedame nauja diena !!!

Aplankem HUMYUNS TUMB.
Tai afganu karaliaus,kuris valde Indija kapaviete.Sia kapaviete pastate jo zmona ir tai sumazintos Taj Mahala kopija.
Pasirodo afganai valde Indija 200 metu.Mes cia praleidome daugiau nei 1 val.....bet cia verta pasilikti ir ilgiau....tik keletas turistu ir nuostabi gamta.Nieko netrukdomas gali tiesiog atsigulti ant zoles ir geretis aplinka :)
Turejom malonu gida ....sventyklos slavejas dazytais plaukais...pastebejom daug vietiniu sviesiai nudazytais plaukais...is pradziu atrode neiprasta :)....Musu "gidas" taip nuosirdziai pasakojo....net pasvilpavo ...pademonstruodamas kaip neiprastai sklinda aidas .....
Veliau pabande iskeisti 2 zlotu...taip ..taip zlotus :))....palikau jam 10 rupiju ir ....tuos zlotus....lai pasilaiko kitam turistui :))

QUTB kompleksas


Grizom i Deli  aplankyti QUTB kompleksa.Vietiniu vadinama "Delio sirdimi".Cia pries 3000m. buvo Delio centras.Uzburianti vieta.Mistiskas...nebaigtas statyti kalnas..tiksliau kalnas - kalne ir ispudinga minareta is akmens,kuris buvo statomas(atstatomas) ivairiu kulturu atejunu.Pradetas statyti Afganu karvedzio,kuris uzkariavo Delio sultonata.Virsune po zemes drebejimo (1803) atstate Anglai.


Dideli aciu Loretai.Ji su AUDI gidu (ji galima issinuomoti prie iejimo) mums pasakojo apie objektus....mes turejome Lietuviskai kalbanti gida :))  Na o musu Dalia pagavo toki ikvepima foografavimui....visi tapome modeliais.... na tokioj aplinkoj...pozuok ir pozuk :)

Nereali vieta....aciu musu biciuliui Savrajui kad  suplanvo si  apsilankyma.


MES PRALEIDOM 2val......TIKRAI VERTA TO LAIKO VIETA....dvelkianti ramybe....turinti kazka ....tokio....




Ashardam temple.
Sis kompleksas yra pastatytas 1870m. ir atrodo kaip naujai pastatyta sventykla.Indai labai didziuojasi sia vieta,tarp lankytoju mes buvo o gero vieninteliai ..europieciai.Aplankyti sia vieta mums rekomendavo musu biciulis Savrajus.
Kad patekti i vidu ...praejom kontrole  ...nesumeuosiu ..didesne nei aerouoste.Jokiu fotoaparatu,kameru,mobiliu tel.  (viska reikia palikti .... yra toks langelis daiktams....nekialiantis pasitikejimo,bet....iseje savo daiktus pasiemem).Pamirsau pinigineje "fliasa" ... tai apsauga grazino mane prie langelio..."saugomi daikta" !!!!
Cia galima nusipirkti eskursija valtimi (po zeme) kur itaigiai pristatoma Indijos kultura ...jos nueitas keliais it t.t. Sugaisom 40 min., bet buvo idomu.
Mes turejom laiko iki FONTANU SOU,kuris prasideda 19.30.
Maciau Barselonoje fontanu sou .... ir sitas niekuom nenusileido .Rytietiska muzika...danguje kybantis menulis.... NEREALU..... om kur dar atmosfera aplinkuj......
Gaila,kad fotoaparatas liko saugykloj.....

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą