2009 m. rugsėjo 10 d., ketvirtadienis

Jaipūras (Amber fortas)

Vakar radom...geriausia viesbutuka iki siol.Mazytis seimyninis viesbutukas...tiesiog primenantis indiskus namus....su baseinu :).Paprase uz kambari 2500 rupiju.bet mes jau su patirtimi...truputis ''vaidybos'' ir sutarems uz 1700.
Autobusiukas mus paveze i  miestelio centra.... laikas lauktuvems :)...vel kasmyro salykai ir silkines skraistes :),tad neuzilgo su riksom parvaziavom namo.Vaziavome siauromis,tamsiomis gatvelemis....nebuvo jokio noro pestute ''prasieiti"..
Jaipuras pasak gido ( ji mums ryte atveze vairuotojas)...tik 22km skersmens...visi miesto pastatai pagal istatyma turi buti nudazyti raudonai.Iki siol mieste tebegyvena karaliska Radjistano seima....nors realios valdzios ir nebeturi.
 Pagaliau Amber Fortas.















Ispudingas kompleksas. i kuri 20 min. kilom ant drambliais......cia sutikom ''íkyru pardaveja ''.......


kuris ''prikibo'' siulydamas pirkti marskinelius ir nuo keliones pradzios drambliais iki nusileidimo pabaigos ....jis manes lauke prie isejimo is rumu.Kaina nukrito nuo 1000  iki 100 rupiju :)
Ir ko tik as nedariau ,kad atstotu  ...SUPYKES net vidurini pirsta parodziau,o jis bega i kalna salia dramblio ir dar varovui meta marskinelius i rankas....kad duotu man apziuret :))




AMBER forto modelis...

 Cia sutikau ir maza mergaite,kuri stovejo zalsvai apsirengusi....kalno virsuneje esancios pilies fone....
Puikus modelis :)...atrode lyg susiliejusi su aplinka.

   Rumai diziuliai ir ispudingi...ypac patiko rumu vieta ,kur gyveno 12 karaliaus zmonu (haremas)...nemaza itaka buvo ir gido spalvingas pasakojimas apie ju gyvenima ir santykius :))
Cia jos sokdavo,dainuodavo,augindavo vaikus ir zinoma ......pesdavosi :))
Centrine haremo vieta










Griztant is forto ,sustojom prie rumu..vandenyje...karaliaus vasaros rezidencija..
Cia pradejus fotografuotis ...iskart prisistate fotomodeliai,tad teko susimoketi ....aisku tik priesi lipant i autobusiuka...priesingu atveju buciau ''nepatekes'' i ji :))

 Veliau aplankem City palace.Dalyje rumu komplekso gyvena karaliska seima.
Muziejus ir tiek.... tiesa... uzejome i dailininku galerija... cia dirba  garsiausi Radjistano menininkai.Senukas...dailininkas parode kaip viena karta pamirkes plona kaip plaukas teptuka.....nupiese drambli.
Pasak jo ....piesiama ant 50-60 metu senumo ryziu popieriaus,kuri teise pardavineti turi tik karaliska seima,pazymedama anspaudu.Kad but  itikinamai...mums pasididziuodmas parodo laikrasti,kuriame pozuoja su karaliumi.
Cia radau smilkali dezute isskaptuota is sandalmedzio.

Vakarieniavom savo viesbutuke .....ir pasiderejus mums restorane pritaike 30proc. nuolaida.
Dalis kompanijos isvaziavo i miesteli pasidairyti po parduotuves....o as lepinausi prie baseino :))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą