2009 m. rugsėjo 5 d., šeštadienis

Delis-Haridwar-Risihesas




Labai anksti,kad neuzstrigti kamsciuose.... pajudejom is viesbucio.
Susimokejom uz viesbuti ir buvom nustebinti....mums pritaike TAX  + 20 proc.Trys naktys su pusryciais kainavo 73 USD.
Autobusiuka rezervavom per agentura ,tad manem kad viskas suderinta...o cia vairuotojas pradejo tik pajudejes "spausti'....Agroje noresias likusiu pinigu 30 000 rupiju.Na o mes ...nusprendem,kad uzteks ir 10 000,likusius duosim etapais :)
Uzsirasem "kilometraza"...del visa ko (autobusiuko kaina  priklauso nuo nuvaziuotu km.Teks uzsirasinet kasdien...kad nebutu nesusipratimu.\
Tik pajudejus...keistai nuskambejo vairuotojo zodziai.....vairuotojo paslaugos i kaina neiskaiciuotos ?!Gal tai kulturu skirtumas ir jis kalba apie.......arbatpinigius.
  PAZIURESIM :))                                                                                         
             

Pasisnekuciuodami net nepajutom kaip atvaziavom i Haridwara (kelione truko 7 val.).Visa kelia...godziai per langus stebejom besikeiciancius vaizdus.Viskas taip neiprasta.....
Visa kelia atrode,kad uz lango nesibaigiantys Delio priemesciai.....daug daug zmoniu ir....juokingai papuostu sunkvezimiu....
            



                                                                           
Kai viduj ...nelieka vietos.
                                         

 Atvyke i Haridwara pirma nuvaziavom prie Gango.
Keistas jausmas...ne vieno turisto,vietiniai "uzsieme savo reikalais", maudosi Gango upeje ir meldziasi ant kranto stovinciose koplyciose (sakyciau tiktu zodis "kioskeliai",bet kiekviename yra ir sventikas).
Nors ir saugu ...jautemes tarsi stebimi 1000 akiu.
                                                                                        
Aplankeme keleta sventyklu Haridwaro mieste.
Keista....kaip atrakcionu parkas su statulelem.....taip "trenkia kicu" ...niekur tokiu nematem.
Vienoj sventykloj praejom  "taku"...lindom net "keliaklupscia" per urva....kazkas is kompanijos pajuokavo..."kaip kalvarijos kalnai"....





Risikesas

Nors ir turejom rezervave viesbuti,nusprendem paieskoti "variantu".
Vairuotojas mus nuveze iki viesbucio kuri "zino".Loreta su Rita nuejo paziureti.

Grizo su zodziais -"kambariai kaip kambariai,bet vaizdelis vertas 1000USD  :))
Viesbutis TAPOVAN REZORT. Suderejom kaina 17 USD (svarbu nutaisyti "nepatenkinta " veido mimika :)   ).
Isejes is kambario i balona buvau "pritrenktas" vaizdo.... pries akis i dangu kilo  medziais apauge Himalaju kalnai.Didinga...net gerkleje pajutau "kamsti"....
Isikure, "isslinkom" i miesteli....apsidairyti ir uzkasti.Jau gatvelese tamsu ir ....tokia ramybe aplink...bohema...laikas cia sustojo jau seniai.... :)Slampineja karves....flegmatiskai gulineja sunys.Vietiniai "kazkuom" uzsieme savo parduotuvese ir neikyriai ,tarsi seni pazystami kviecia uzsukti.
Priejome pakabinama tilta per Ganga.Cia mus pasitiko "smalsios" bediones.Kitoje tilto puseje sviete keletas langu.....nusprendem susirasti kur uzkasti.
Maciau kitoje upes puseje sviecianti langa ir pamaniau....grazus is ten butu vaizdas i nakti savo vandenis nesanti Ganga.
Buna taip...ten ir patekom..... eiskodami uzeigos....uzlipom turbut i 3 auksta  ir vakarieniavom terasoj su vaizdu i naktyje "plaukianti" Ganga  ir kitoje upes puseje mirganciomis sviesomis.
Kadangi cia buvome vieni,tad smagiai ir triuksmingai dalijomes ispudzius bei megavomes Paniros surio patiekalais.

Kai visi grizom i viesbuti....isejau ieskoti interneto.Gatves menkai apsviestos....bet skirtingai nei Delyje...jautiesi saugiai.....KAIP SAVO KAIME :)).....draugiskai prasilenkem su dar nemiegancia karve.

PC kuri radau ...turbut pats pirmasis PC modelis,kuris buvo pagamintas."Uzsikrovinejo" 15 min ir....pasta perskaiciau,bet niekaip negalejau issiusti laisku .....
Klaviatura taip isklebusi...grojau kaip su pianinu.... raides ant mygtuku seniai nusitrynusios,tad uzklijuoti popieriniai lapeliai:)

TURBUT ISIMYLESIU SI MIESTELI :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą