2009 m. rugsėjo 13 d., sekmadienis

Jaipuras,Mahranghalt fortas

 Mahranghalt fortas
  Po pusryciu su nedideliu dzipu grizome I kaimeli…..masina gana greitai iveikeme vakarykstes dienos kelia,be to ir karscio dar nera.Vaziuojant vairuotojas vis liepdavo stebeti,kad nebutu issikisusios rankos ar kojos I masinos isore,nes karts nuo karto dzipas lekdavo per dygliuotus krumus( filmuose rodo jog kupranugariai jais dykumoje maitinasi) ir jei uzkabintu kuno dali…… kaip reikiant suzeistu…

Vel is kazkur atsirasdavo vaikai….dykumoje,kurie su sypsena vel mums mojuodavo.
  Kupranugariu safari visai grupei kainavo 1500 rupiju.Kaimelis yra giliai giliai dykumoje ….per menesi juos aplanko net 2-3 turistu grupes.
 Grizom pas gydytoja i namus. Jis svetingai paprase mus pasilikti arbatos.Na o musu vairuotojai energingai ant smelio piese zemelapi ir aiskinosi kaip isvaziuoti I Jopura.Bunant dykumoje vaizdelis neeilinis ……stebeti zemelapi ant smelio :)
 Pajudejome keliu....kazkur per dykuma.Ar bandet kas nors Mynhon dykumoje :) ?
 Gal ir ne i tema,bet kai vairuotojai soninius langus dangstosi skudurais nuo saules,nes nepadeda ir kondicionierius…..isimesti kelias piliules Mynthon kaifas…..visais plauciais ikvepti salta kaip ledas ora….jegele!!! Prisiminimuose iskyla Mynthon reklama :).
 

Tolumoje Maharadzos rezidencija Jaipure
 Aplankema Maharaja Jaipure rezidencija.Cia irengti prabangus apartamentai,viesbutis.Maharadzos muziejus.Man norejosi greiciau is cia dingti……jautiesi lyg viesbucio reklamoje…..
 Sekanti aplankeme Mahranghalt forta.Ispudinga ir kelianti pagarba vieta,ne be reikalo itrauktas i Nr. 1 lankytina vieta Jophure.Sunkiai apsakomo aukscio sienomos, pilis pastatyta pries 600 metu ant dideles(tiklsiau milziniskos) uolos dykumu kraste!!!
 Pilyje uzlipus ant patranku sienos,atsiveria miestas melynais stogais-Jodphuras.Miestelis….gyvena tik 1.4 milijono gyvnetoju :).
Laikrodis SPICE turguje
  Lauke karstis- 40.Visi lengvai ‘’apkvaite’’.Sios dienos gidas nuveze mus dar paziureti miesto izimybes,laikrodzio, kuris stovi SPICE (prieskoniu) turguje.Sunku patiketi kiek ir kokiu cia prieskoniu :),tik kad pirkejai mes ne kokie….dar laukia daug dienu klajoniu…prieskoniai “ne galvoje”.
 Noredamas parodyti miesta,gidas mus lydejo salutinemis gatvemis apie turgu.Musu pakeleives moteris….istiko kulturinis sokas.Ejome tokiais siaurais ….gal tik 1 metro plocio skersgatviais…salia angos-durys I kambarius.Skersgatviuose atviros kanalizacijos kanalas….tad kvapai sunkiai nusakomi ir nesvaros ir smilkalu.Turbut vieni nebutume ten uzklyde :)….. bet uztat kokia egzotika kai suvoki jog siems pastatams ir skersgatviams simtai metu,jautiesi stebimas pro uzdarytas duris,o gatveja tenka prasilenkti su be tikslo “kazkur” klajojancia karve :).Lietuvaites su skaromis uzdentomis burnomis irgi atrode egzotiskai vietiniams,nors nepajutome padidinto demesio…gal kad mus lydejo gidas? Siose gatvelese kvepuoti “tirstu” nuo kvapu oru is tikro atrode nesaugu :)
 Vargsas gidas nukentejo…..dienos pabaigoje moterys pasipiktinusios dejo minusus uz jo “neplanuota” eskursija ….senamiesciu…..gidui teko tik 300 rupiju arbatpinigiu :).
 Na o man sie skersgatviai patiko….reikia pamatyti Sali tokia kokia yra……cia juk verda indu gyvenimas.
 Vakarienes uzsukokme i istaiga,kuri pasak seimininko itraukta I Lonely planet kelioniu gida.Vakariene buvo super…tiesa cia buvo pirma vieta,kur mums labia nenoriai padare tik…..10 proc nuolaida.



Prieskoniu turgus

Prieskoniu turgus


Prieskoniu turgus




Gyvenimas senamiescio skersgatviuose

Gyvenimas senamiescio skersgatviuose

Gyvenimas senamiescio skersgatviuose

Gyvenimas senamiescio skersgatviuose

Mahranghalt forto sienos


Mes geidziami fotomodeliai :)

Zydrieji Jaipuro stogai





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą