2009 m. rugsėjo 15 d., antradienis

Kelione i KOTA

Siandiena keliaujame i Kota,musu laukia 180 km,pas musu pazistama inda Savraju.Is ryto uzsukome i juvelyrine parduotuve kurioje vakar lankesi mano bendrakeleiviai :).Simpatiska mergina vardu Sima pa tikino,kad tai jos sukurto dizaino gaminiai,tad nupirkau lauktuves….paziuresim kaip ivertins mano zmona :).


Pakeliui I Kota paklausem Savrajaus patarimo is uzsukome I Chitodginra miestelyje esanti forta.Nors daug maciau per sia kelione,tai ka pamateme ……pritrenke
.Turejome 1,5 val. apziurejimui ,bet cia galima praleisti ir pusdieni.Cia atstumai didziuliai….forto ilgis`net 13 km.Miestelyje pasidereje uz 200 rupiju,sedome i trivieti tuktuka,kurie mus nuveze iki forto ir veziojo po ji.Sustojome 3 kartus,bet pats ispudingiausiais prie boksto, i kurio virsune galima uzlipti.Musu demesi patrauke egzotiska sventykla salia,kuriai magiskumo suteike dvi bezdzioneles –mamos su savo jaunikliais.Jos nepriestaraudamos pozavo.


Cia galejau......likti :)
 Kaireje sventyklos puseje pastebejome zemyn vedancius laiptus.Nusileide zemiau aptikome zydra tvenkini.Gynybine siena buvo tarsi uztvanka ir vanduo teliuskavo tarsi baseine ,o vandens perteklius kriokliu krito per gynybine siena uz kurios tolumoje matesi miestelis.

Nesutikome turistu ir vaziuojant po forta apimdavo jausmas tarsi mes ji pirmi atradome :).

NEREALU!!!

Puikus akcentas pazintines keliones po Indija pabaigai :).

Toliau kelione tesesi autostrada,bet greitis tik 70 km.Kelias mokamas,bet prie mokejimu kiosku ne mums iprasti slagbaumai,o apsauginiai ,kurie pastato arba patraukia nuo pravaziavimo dideles melynas statines.

Kotos miestelyje (cia gyvene tik 1.4 mln. gyventoju :)   ),mus pasitiko Savrajus….su nauju Tojotos automobiliu ,papuostu raudonais kaspineliais…pasirodo sveciu garbei...... ir visas miestas jau savaite zino,kad jis laukia sveciu !!!.

Palikome daiktus viesbutyje ir Savrajus nusiveze mus i savo ofisa(cia prekiaujama santechnika,vamzdziais)…..na pas mus sandeliai atrodo tikrai ispudingiau :),ka jau kalbeti apie ofisus.Darbuotojai lauke savo boso Savrajaus,kad uzrakintu ir pasiimtu raktus.Cia dirba 12 darbuotoju.Nakciai liko 2 sargai.Vienas viduje,kitas lauke.Paklaustas apie signalizacija Savrajus tik pakraipe peciais …kam tai :).

Privaziavome prie didelio grazaus namo.Kaip paaiskejo veliau, cia gyvena 7 zmones.Jis su zmona ir sunumi,dede su zmona ir abu tevai.Pas juos iprasta gyventi seimomis.Mus pasodino erdviame prieskambaryje.Paprastai cia priimami ir vaisinami sveciai,i namo vidu jie nekvieciami.Pavaisino arbata ir….pakviete uzeiti i vidu.Pasirodo cia didelis seimininku pagarbos zenklas. Labai erdvus namas,bet apstatytas kukliai…..prabangos nerasta......Namas pastatytas pries 2-3 metus,bet jau lenda statybininku brokeliai ir apskritai statybininku darbo kokybe Indijoje palyginus su lietuviu zema,bet ir zmones matyt nesureiksmina detaliu....... Pries isikraustant i  nama jis buvo pasventintas ir ta proga surengta svente.Vartem nuotraukas....... ,o ten turbut 1000 sveciu :).

Po namo apziurejimo musu lauke vakariene…..maistas astrus….valgem kaip ir seimininkai…pirstais….NEREALU !!!

Vandeni nese sidabriniuose asociuose….pramusa leda ir pila salta salta vandeni.Prie stalo sedejome mes ir Savrajus su sunumi.Seimininke nese patiekalus ir padejusi ant stalo pagarbiai atsitraukdavo veidu i stala.Atrode laabaai pagrabiai,bet jautemes siek tiek nepatogiai.Maistas astrus,taciau man labia patiko,tad valgiau uz du ir nusipelniau seimininkes pagarbos:).

Po vakarienes buvome palydeti i prieskambari,kur atsigereme arbatos,paplepejome,nusifotografavome ir…..apsikeiteme dovanomis.Savrajus apgailestavo ,kad ryt isvaziuojame.Jis su draugais buvo paruoses piknika kazkokioje labia grazioje vietoje ir matyt norejo pasipuikuoti savo sveciais.Mes nesijauteme esa kazkuom ypatingi ,o pas juos tureti baltaodzius svecius….iskiritinis zenklas :).

Isvaziavau is silto priemimo…..mintyse linkedamas LAIMES siems namams!!!












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą