2009 m. rugsėjo 26 d., šeštadienis

Rugsejo 26.Paskutine diena ashrame

Uzvakar vakare pagaliau vienu metu susirinko visi kambariokai.Baigesi TYLOS dienos ,tad mano bendrakeleivis Arvydas rusiskai kalbejo su korejieciu ir su jugoslavu(pirma diena as ji palaikiau kazkodel,gal del keliu dienu neskustos barzdos,prancuzu : ) …..vaizdelis “grazus” :).Vienas nuosirdziai kalba,o kiti nuosirdziai linksi,nors nieko nesupranta.


Vakar vakare atejau ramiai paskaityti knygos I Asrama…..
o cia atnestas didelis TV transliuoja PUDZA,pamaldas-aukojima i kuri siandiena net nejau :).Smagu buvo ziureti i japonus,kurie nejo i svente,bet rimtais veidais fotografuoja per televizoriu rodomus sventes vaizdus …..:),nors pati svente vyksta uz keliu simtu metro :).


   Sutikti Lietuviai kalbejo,kad jei siandien nenueisiu I PUDZA,tai tas pats kaip ir nepabuvoti NAVARATIS sventeje.turbur sazine "uzgrauze",tad siandien 9 val. as jau renginyje.Jei tai butu pirma mano matyta Pudza…sakyciau nerealu jei…… ne 5val. trukme :).

  Pasikeisdami vienuoliai dainuoja-skanduoja maldas….tai tarsi vibracijos.Pagal pasakojima kiekvienas vienuolynas turi savo garsus,kurie pavieniai nieko nereiskia,bet kartu su kitu vienuolynu garsais per Navarati (svente trunka 9 dienas) ,kiekvienais metais sukuria-padaro pradzia naujam pasauliui….

 Girdejau,kad siandiena susirinko devyni tukstanciai zmoniu.Ant scenos ugniakuras,kuriame aukojami vaisiai,geles ir grudai….visa ka duoda Indijos zeme. Visa tai lydi vienuoliu choru giesmes,kurias pakeicia sacango dainininkai su bugnininkais su gitaristais….tada jau dainuoja visa zmoniu mase…..kur nekur pasoka “transo” apimti zmones ir soka-juda i ritma.Po kiekvieno aukojimo….visa mase “atsidusta”…..tai toks galingas garsas ir magiskas ……
  Po kiekvieno aukojimo ….vienas is vienuoliu nesa inda su auka apie sosta …ir kiekviena karta juos tarsi “pakerta”….jie griuna ir procesa pabaigia tik kitu padedami…..atrodo,kad negali pakelti energijos pertekliaus.
 Guru,Gurudzis ….galu gale karunuojamas siame soste lyg butu sultonas,o tada is palubeje esanciu priesgaisriniu purkstuvu pasipila lietus-rukas……sale ekstazeje…tai pasventinimas :).
 Neziurint i kartais atrodanti "kica",renginys atrodo ispudingai… primena pamaldas musu baznycioje,bet kirba mintis,kad visa tai tolima ir sunkiai suprantama europieciamas....

  Vakare pranese,kad vyks uzsienieciu susitikimas su Gurudziu.Susirinko pilna asramo sale.Guru pasake lekstoka pamokyma ir….prasidejo dovaneliu nesimas mokytojui…..rusai su savo dovanomis primine TV laida “pole ciudes”…..
   Guru priima dovanas ir neapziuredamas ……..su “kreiva” sypsenele meta i uz nugaros esancias dezes.Pamaniau,kad visi sie nereikalingi daiktai keliaus tiesiai i siukslyna.Juk pagrindinis jogos principas gyventi “cia ir dabar” ir “neprisiristi prie daiktu” :).....o cia tokie kalnai "kaupiasi|" .
  Paskui Gurudzis ejo eilemis ir palaimino kiekviena….”teksteldamas” per galva lotoso ziedu…."atsipalaidaves" seniokas :).Dauguma dalyvavusiu europieciu ziuri i ji kaip i dieva….klupo ant keliu ir “kaifuoja” nuo palaiminimo.Ir staiga…..viskas baigesi…..mokytojas tiesiog isejo.

  Keistas poziuris I Guru.Jo sukurtas jogos mokymas reikalingas zmonems.Suprantama,kad vietiniai ji dievina,nes jis Indijoje paskelbtas sventuoju,bet neramina,kad europieciau laiko ji dienu ir namie…..
  Programos,kursai,jaunimo programa JES,programos kalejimuose,dalyvavimas taikos misijose…viskas SUPER,bet susidaro ispudis ,kad vyksta religijos importas i Vakarus....





Draugelis....

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą