2009 m. rugsėjo 26 d., šeštadienis

Rugsejo 26.Paskutine diena ashrame

Uzvakar vakare pagaliau vienu metu susirinko visi kambariokai.Baigesi TYLOS dienos ,tad mano bendrakeleivis Arvydas rusiskai kalbejo su korejieciu ir su jugoslavu(pirma diena as ji palaikiau kazkodel,gal del keliu dienu neskustos barzdos,prancuzu : ) …..vaizdelis “grazus” :).Vienas nuosirdziai kalba,o kiti nuosirdziai linksi,nors nieko nesupranta.


Vakar vakare atejau ramiai paskaityti knygos I Asrama…..

2009 m. rugsėjo 18 d., penktadienis

Ashramas ....Jogos kursas

Vakar diena prasidejo 6 ryto.Saulei tekant…prasideda rytinis uzsiemimas.

Siomis dienomis Indijoje didziule svente NAVARATI,tad kasdien vyksta BUDZA savotiskos pamaldos.
Tad po rytinio uzsiemimo nuejau pasiziureti ….
 Tai tarsi aukojimas per pamaldas,kazkuom primena musu baznycioje vykstancias pamaldu apeigas.Vaikai -mazi vienuoliai,choru dainavo “vibruojancias” dainas,o pamaldas vede pats Guru(Gurudzis).Viskas vyksta netoli nuo balto marmuro kupolo dengtame paviljone-aiksteje ,o sveciai(absoliuti dauguma vietiniu) sedi ant kilimine danga dengtu grindu.Atrode keistai,aplinkiniai ji tiesiog dievina,laiko ji sventuoju….

2009 m. rugsėjo 16 d., trečiadienis

Kelione i Udaipura......sekantis etapas..... Asramas

Pagrindinis Ashramo pastatas
Pajudejome i Jaidpura.Uzsirasiau spidometro parodymus........ 62027 km.
Bendrakeleiviams siryt teko palaukt manes .Vakarykstes vakariene pasirodo buvo labai astri:).  Dege ne tik burna…tiesiogine prasme sedejau ant bide ir “bandziau uzgesinti” gaisra saltu vandeniu :).

Netoli aerouosto “susivedeme” saskaitas su vairuotoju.Pravaziavome 3000km kaip ir planavome.....,o vandens pasak vairuotojo isgereme 96 butelius!!! Sumokejome 3230 rupiju uz vandeni ir vairuotojas, siaip rustoko veido ,negalejo nuslepti patenkintos sypsenos…..uzsidirbo......

2009 m. rugsėjo 15 d., antradienis

Kelione i KOTA

Siandiena keliaujame i Kota,musu laukia 180 km,pas musu pazistama inda Savraju.Is ryto uzsukome i juvelyrine parduotuve kurioje vakar lankesi mano bendrakeleiviai :).Simpatiska mergina vardu Sima pa tikino,kad tai jos sukurto dizaino gaminiai,tad nupirkau lauktuves….paziuresim kaip ivertins mano zmona :).


Pakeliui I Kota paklausem Savrajaus patarimo is uzsukome I Chitodginra miestelyje esanti forta.Nors daug maciau per sia kelione,tai ka pamateme ……pritrenke

2009 m. rugsėjo 14 d., pirmadienis

Udaipuras,kelione tesiasi.

  Siandiena keliames 5 ryto.Esu ipareigotas uzsirasineti nuvaziuota atstuma.Siandiena spidometras rodo 61851km.(tai tik masinos spoidometras ir nera musu nuvaziuotas atsumas :) ).

Siryt savijauta ne kokia.Panasu,kad jau jauciasi nuovargis…..ir ispudziais jau pradedu pasisotinti ….reikia poilsio.Vaziavome kalvotomis vietomis.Pakeliui uzsukome I Ranakpur Temple.Slenyje tarp kalnu stovi 600 metu senumo sventyklu kompleksas.Kazkokia keista…tokios dar nemateme,kazkodel norejosi ja pavadinti budistu sventykla.Manes su sortais net neileido i teritorija,teko grizti i autobusiuka persirengti.

Mes cia vieninteliai turistai.

2009 m. rugsėjo 13 d., sekmadienis

Jaipuras,Mahranghalt fortas

 Mahranghalt fortas
  Po pusryciu su nedideliu dzipu grizome I kaimeli…..masina gana greitai iveikeme vakarykstes dienos kelia,be to ir karscio dar nera.Vaziuojant vairuotojas vis liepdavo stebeti,kad nebutu issikisusios rankos ar kojos I masinos isore,nes karts nuo karto dzipas lekdavo per dygliuotus krumus( filmuose rodo jog kupranugariai jais dykumoje maitinasi) ir jei uzkabintu kuno dali…… kaip reikiant suzeistu…

Vel is kazkur atsirasdavo vaikai….dykumoje,kurie su sypsena vel mums mojuodavo.
  Kupranugariu safari visai grupei kainavo 1500 rupiju.Kaimelis yra giliai giliai dykumoje ….per menesi juos aplanko net 2-3 turistu grupes.
 Grizom pas gydytoja i namus. Jis svetingai paprase mus pasilikti arbatos.Na o musu vairuotojai energingai ant smelio piese zemelapi ir aiskinosi kaip isvaziuoti I Jopura.Bunant dykumoje vaizdelis neeilinis ……stebeti zemelapi ant smelio :)
 Pajudejome keliu....kazkur per dykuma.Ar bandet kas nors Mynhon dykumoje :) ?

2009 m. rugsėjo 12 d., šeštadienis

Bikaneras (kelione i dykuma)

Po pusryciu paskambinom musu agentui keliones agentui Indijoje del safari i dykuma,bet jis isizeide,kad apsistojame ne jo nurodytuose viesbuciuose...ir numete rageli!!                                                                                                           Bet....cia vel suveike indu paslaugumas...kaip mat,mums bevalgant pusrycius viesbutyje....suorganizavo safari :))                      

2009 m. rugsėjo 11 d., penktadienis

Jaipūras-Bikaneras

Iki Bikanero likus 150 km. netiketai pasikeite peizazas....medziai        liko...bet zole pakeite smelis...atrodo neiprastai.....dykuma,bet su zaliais issiblaskusiais dideliais atstumais medziais.Jaipure krovinius    gabenancius dramblius pakeite dykumu laivai........kupranugariai :)        Dalis kompanijos miega.....Arvydas kaip visada ''istempes'' savo kojas ,miega ant autobusiuko grindu                                                 

Vaziuojant ...vairuotojas ijunge DVD...matyt nusprende mus prablaskyti indiskais filmais ir dainomis :)......placiau susipazinom su indiska kultura......indiski filmai Indijoje....jega,bet neilgam :))

2009 m. rugsėjo 10 d., ketvirtadienis

Jaipūras (Amber fortas)

Vakar radom...geriausia viesbutuka iki siol.Mazytis seimyninis viesbutukas...tiesiog primenantis indiskus namus....su baseinu :).Paprase uz kambari 2500 rupiju.bet mes jau su patirtimi...truputis ''vaidybos'' ir sutarems uz 1700.
Autobusiukas mus paveze i  miestelio centra.... laikas lauktuvems :)...vel kasmyro salykai ir silkines skraistes :),tad neuzilgo su riksom parvaziavom namo.Vaziavome siauromis,tamsiomis gatvelemis....nebuvo jokio noro pestute ''prasieiti"..
Jaipuras pasak gido ( ji mums ryte atveze vairuotojas)...tik 22km skersmens...visi miesto pastatai pagal istatyma turi buti nudazyti raudonai.Iki siol mieste tebegyvena karaliska Radjistano seima....nors realios valdzios ir nebeturi.
 Pagaliau Amber Fortas.












2009 m. rugsėjo 9 d., trečiadienis

Agra-Jaipuras

Pajudejom i Jaipura.Musu draugas Shivrajus patare aplankyti Krisnos istakas,tad pasukom i Mathura miesta.
Pakeliui "aplankem" keleta bankomatu,deja....jie neveike :((
Radom pinigu keitykla ...."suderinom" kursa 46.5 rup./1 USD ir padaviau 200USD.....o cia ir prasidejo.Vaiksto vyrukai,snekuciuojasi,bet pinigu neduoda:).Pradejom "kelti bangas"...paaiskeja neturi pinigu:))..... Pagaliau vienas sedo ant motociklo ir isleke.....po 2 min grizo su pinigais.Cirkai :))
   Pakeliui aplankem AKBAR TOMB (kaina 110 rupiju)...... na keliones metu matem ir ispudingesniu sventyklu :)

Dideli ispudi paliko aplinka.....didziule teritorija...grazios palmes ir pievutje besiganantys pulkeliai antilopiu.....IR ....povai  su isskleistomis kaip veduoklemis uodegomis...ir visa tai senoviniu pastatu aplinkoje :)

2009 m. rugsėjo 8 d., antradienis

Agra (TAJ Mahal,Raudonasis fortas)


Apziurejom TADJ MAHAL,ieimas kainavo 750 rupiju.Gavom net neaisku kaip  (Indijoje kazkaip viskas vyksta savaime J) NEREALU gida(vaikinas komunikabilus ir pasirodo turintis aistra fotografija,tad nereikejo pozuoti buriui cia dirbanciu fotografu )
.Isgirdom grazia  istorija. Karaliaus zmona kaip meiles irodymo,paprase Karaliaus pastatyti pastata ,kurio neimanoma rast kitur.Karaliaus zmona issirinko is 200 pasiulytu pastatu.Statybos truko 22 metus,satybose dirbo 20 000 zmoniu,o zmona mire gimdydama 14 vaika taip ir nesulaukusi pabaigosL.
Komplekas ispudingas ir didziulis…. ir po sukreciancios istorijos viskas aplink igavo dar ryskesni vaizda.Per menulio pilnati cia nakti  ileidziami turistai,pasigereti menulio sviesoje spindinciais brangakmeniais stogu kupoluose….. jei kada cia pavyks”atsibelsti”….tai planuodamas kelione pasidomesiu menullio

2009 m. rugsėjo 7 d., pirmadienis

Risihesas-Agra

Vaziuojam is Risikeso i Agra.Nors pagal GOOGLE Map  390 km kelione turejo uztrukti 4-5 val,vaziavom 13 val…… Indija :))

2009 m. rugsėjo 6 d., sekmadienis

Risihesas

6val. atsikelem be zadintuvo ...ir pievuteje dareme jogos praktikas.

Pries akis Himalaju kalnai su tekancia saule ir sklindancius zemai virs stogu dumeliu.... kuris labai jau primine smilkalu kvapa.Prie visa to retkarciais atsklisdavo garsas OM.....sunku nupasakoti,bet vaizduote piese bureli besimeldzianciu vienuoliu ......MAGISKA !!

Gangas nesantis savo vandenis
Pries kelione buvau rades rusu keliautojo aprasyma apie Risihesa.Jame buvo aprasyta kaip rasti dziunglese ...nuostabu "laukini" kriokli.Miestelyje galima uzsisakyti tura prie kriokliu.....ar raftinga Gangu (ziurint is sono...plaukimas blankus,Turkijos raftingas manau daug idomesnis).Kompanija ryzosi pabandyti rasti.....kriokli.Vadovaudamiesi nuoroda patraukem tiltu per Ganga..... Vaizdas ispudingas....upe atrodo ramiai tekanti,bet jauciasi tokia jega.... nenoreciau ten atsidurti :)

2009 m. rugsėjo 5 d., šeštadienis

Delis-Haridwar-Risihesas




Labai anksti,kad neuzstrigti kamsciuose.... pajudejom is viesbucio.
Susimokejom uz viesbuti ir buvom nustebinti....mums pritaike TAX  + 20 proc.Trys naktys su pusryciais kainavo 73 USD.
Autobusiuka rezervavom per agentura ,tad manem kad viskas suderinta...o cia vairuotojas pradejo tik pajudejes "spausti'....Agroje noresias likusiu pinigu 30 000 rupiju.Na o mes ...nusprendem,kad uzteks ir 10 000,likusius duosim etapais :)
Uzsirasem "kilometraza"...del visa ko (autobusiuko kaina  priklauso nuo nuvaziuotu km.Teks uzsirasinet kasdien...kad nebutu nesusipratimu.\
Tik pajudejus...keistai nuskambejo vairuotojo zodziai.....vairuotojo paslaugos i kaina neiskaiciuotos ?!Gal tai kulturu skirtumas ir jis kalba apie.......arbatpinigius.
  PAZIURESIM :))                                                                                         
             

2009 m. rugsėjo 4 d., penktadienis

2009 m. rugsėjo 3 d., ketvirtadienis

Delis,Isauso pirma diena Indijoje

Nakti teko miegoti "zuikio" miegu :)
Musu kambarys be langu...tad is ryto nueje pas bendrakeleives,buvom "pritrenkti vaizdelio".....per langus sviete saule ir sklido didelis triuksmas sumaises su bugnu garsais.
Nusileidom pusryciu.....atrodo laikas sustojes....niekas neskuba...o palubeje daug ventiliatoriu kuriu slamesys ....kazkodel primine amerikieciu filmus apie kara Vietname :)

Isejom i gatve....vel pribloske atmosfera....bugnu garsai susimaise su kitais garsais .....ivairiausi kvapai ....maisto ir ne tik :) O kur dar didele mase gatveje....klegesys visi kazkur juda.....dviraciai vezimai,mopedai....toje pacioje gatveje ir kedes .... cia skutamos barzdos ...

Nusipirkom vodafon kortele.Tam butina tureti foto ir uzpildyti anketa.....i kuria musu draugas Savrajus patare nerasyti ,teisingu asmens duomenu :))
Plytu pardvejai...

Mokinukai


2009 m. rugsėjo 2 d., trečiadienis

Amsterdamas-Delis

Laukimas Amsterdamo aerouoste
Sedziu lektuve i Deli.Mus visus isbarste po lektuva,tad sedziu apsuptas salies i kuria skrendu pilieciu... bus pakankami laiko pamastyti...kur trenkiuosi :))

2009 m. rugsėjo 1 d., antradienis

Ryga-Praha-Amsterdamas.


Rasau jau sededamas lektuve is Rygos.
Si diena daugeliui mokiniu asocijuojasi su nauju gyvenimo etapu.As irgi jauciuosi lyg kazka....pradedamas..is naujo :))