2011 m. balandžio 24 d., sekmadienis

Keliones pabaiga

Siandiena baigiasi musu keliones po Kinija.Iki pietu spejome ne tik pasimaudyti juroje,bet ir idegti.Is Sanya i Sanhaju skridome 3val. ,pirmas 2 val. Lektuvas nesustodamas purtesi.....o dar neisdile lektuvo supurtymo leidziantis i Sanya prisiminimai :)....taip gali ir poilsi prie juros "ispurtyti".
  Nusileidome i Sanhajaus aerouosta......cia miestas su gatvemis lektuvams.Musu lektuvas 15 min. Vaziavo lyg "autobusas" sustodamas praleisti nusileidzianti lektuva ir vel riedejo tarp stikliniu terminalu.
  Po 10 val. Skrydzio nusileidome Maskvos aerouoste ,sikart "vaizdelis" kitoks......

2011 m. balandžio 20 d., trečiadienis

Gimtadienis Kinijos pakrastyje.....

Tortadienis...
 Visa nakti lijo lietus,bet pirmas atostogu rytas prie juros  isauso be lietaus !!!.
Viesbuti rinkomes is agoda.com.Sezonas prie juros jau i pabaiga, prasides liuciu sezonas,tad viesbuti Mangrove Tree Rezort uzsakeme su 50 proc. nuolaida.Viesbutis didziulis ir .....super super,cia vyko mis pasaulio rinkimai,lankesi amerikos viceprezidentas vizito kinojoje metu......aisku tai suzinojome tik pavarte viesbucio bukletus:)).Baltas smeliukas,toks pat kaip musu pajuryje,tik svarus lyg permatomas siltas vanduo,snioksciancios bangos ir aksominis oras.Islipi is vandens ir vel norisi atgal:) 

2011 m. balandžio 19 d., antradienis

Pagaliau ......prie juros!!!


  Pagaliau "varom"  prie Pietu Kinijos juros!!!

Siandiena ,bent jau dabar taip atrodo (keliones metu buvo daug itampos,ispudziu,nuovargio ir vis....reikejo saugotis vietiniu draugiskumo,kuris dazniausiai baigdavosi,smulkia .....apgavyste :),) prasideda smagiausia atostogu dalis....."varom" prie juros!!!


2011 m. balandžio 18 d., pirmadienis

Rytas Hong Konge.

Hong kongas.....vel i civilizavija :)


Mes gyvename centrineje Kowloon gatveje,tad ryte isejus i gatve vaizdas pasikeites.....nebera vakare ryskiai sviecianciu viska "slepianciu" didziuliu reklamu....o salia stikliniu blizganciu dangoraiziu dienos sviesoje matosi apsiure  daugiaauksciai,kuriuose blizga tik pirmuose  aukstuose irengtos parduotuves.Nors rytinis miesto vaizdas pasikeites,po matytu milijoniniu Kinijos miestu.....jis turi vakarietisko zavesio ir kazkuom mums artimas :)).
Studijuojant miesto plana net nesitiki,kad cia tokie mazi atsumai....uz keliu simtu metru prieplauka,tad i Hong Kongo sala nusprendeme keltis keltu,o ne metro.....

2011 m. balandžio 17 d., sekmadienis

Guangdzuo-Hong Kongas

Siandiena "Security ir seifu"" paroda "iveikeme" per 1 val.Turime traukinio bilietus i Hong Konga 21.30 ,nesinori laukti ,tad  metro nuvaziave i traukiniu stoti be problemu pasikeiteme i 16.50 .

Zvilgsnis i naktini Hong Konga pro viesbucio langa....
Iki Hong Kongo traukinuku 3 val kelio.Praejome muitines patikrinima ir stotyje mus pasiitiko "verdantis " gyvenimas.Daaaug zmoniu.....didziulis Macdonaldas ir kitos zinomu pavadinimu uzeigos,burys taksistu siulanciu savo paslaugas.
 Is traukiniu stoties metro pavaziavome viena sustojima iki Koloom rajono ir ieskodami perejimo i kita metro stoti,tempeme savo lagaminus pozeminiais koridoriais,nors labiau tiktu zodis "gatvemis" tokio jie plocio :).Panagrineje zemelapi nustebome,kad jau esame salia viesbucio.Cia tokie mazi atstumai,kad ziurint i miesto plana vis turi prisiminti masteli....:)

2011 m. balandžio 14 d., ketvirtadienis

Guilin.....grazu,bet Yangshou nelyginamai geriau......

  Siandienos planuose, aplankyti zydrosios fleitos stalakitu uolas.Vakar turejome planu aplankyti ir Darakono terasas.Tai zemdirbiu laukai suformuoti terasomis ir kylantys net 1000 metru aukstyn.Bet kelione iki ju truktu 2,5 val., o musu vakare laukia skrydis i Guangzhou,parodu miesta,tad teko atsisakyti sios viliojancios keliones.
 Viesbucio registraturoje paklauseme autobuso Nr.,kuris mus nuveztu iki zydrosios fleitos uolos.Personalas susizvalge...."nera tokio autobuso ".Gal nera,o gal ir nenaudinga kad butu :))...

2011 m. balandžio 13 d., trečiadienis

Yangshou apylinkes dviraciais.

Siandiena musu planas ....dviraciai.Salia viesbucio issinuomuojame "pagerintus" dviracius 20 RBD (4 litai dienai) ir pasiklause kelio isvaziavome judria gatve.Eismas gana chaotiskas ir is pradziu jautiesi nejaukiai :).Bet Yangshou mazas miestelis,tad po keliu minuciu myneme pedalus siauru uzmiescio keliuku,geredamiesi salia kelio lygumose isdygusiais kalnais.Viesbuti gavome zemelapi,bet orentuotis sunkoka,nes jis piestas nesilaikant jokiu masteliu,lyg dailininkas butu pieses apylinkiu peizaza,o ne zemelapi :)).....

2011 m. balandžio 12 d., antradienis

Yangshou.......pirma diena.

 Siandiena planuojam plaukti bambuku plaustais is Xim ping miestelio iki Yangdi.Cia pasak kelioniu gidu-knygu laaabai grazus vaizdai,kurie net atkartoti ant 20 RBD kupiuros!!!
  Tik isejus i gatve prie musu prisistate bobulyte ir itaigiai pradejo siulyti dviraciu nuoma ir kelione  "nuosavu"  bamboo plaustu.
  Siandiena nusprendeme neisivelti su vietiniais i ju siulomas paslaugas......

2011 m. balandžio 11 d., pirmadienis

Xi Ann......visdelto pamaciau fontanu sou !!!

Ryte issimiegoje sedome i marsrutni miesto autobusa Nr.609 ir nuvaziavome i Big Goose pagoda.Vaziuojam ir nelabai suprantame kur turesime islipti.Kelis kartus rodeme zemelapi vairuotojui …atsakymas dart toli ,laukite.Autobusui sustojus dar viename sustojime, lyg zinodami paklauseme vel vairuotojo….netiketas atsakymas….lipkit lauk grieciau ,atvaziavot:e :).

  Pasirodo islipome salia skvero su fontanais.Eidami pamateme kelias foto ir vel…..uzsikaitinom…..naktinis fontanu sou buvo ir panasu gan ispudingas,tiesiog vairuotojui nebuvo naudos is nemokamo reginio…..zaltys,ka ir sakyti.

2011 m. balandžio 10 d., sekmadienis

Didziausias XX amziaus archeologijos atradimas........Terracottos armija

Nors kondicionieriai traukinyje ir neveike, nakti ismiegojau lyg kudikis,matyt “kalti’’ vakaryksciai kokteiliai,kuriuos gurksnojome bildant vagono ratamas…prisimindami dienos ispudzius.
8.00 ryto atvaziuojam  Xi Ann.Sis miestas su savo 8 mln.gyventoju tikras kaimas po Pekino su 20 mln :).Tik islipus is vagono,prie Rasos prisistate vyrukas …Piteris ir pasisiule mus pavezti iki viesbucio uz 10 RBD.Mes po pirmu dienu Kinijoje I viska ziurime itariai,bet kas cia blogo jei paves iki viesbucio ? :).Isejus is stoties vel pamateme minia zmoniu ,nors miestas skiriasi nuo Pekino……kazka tokio turi…jauciasi rytietiska Kiniskos dvasia :).

2011 m. balandžio 9 d., šeštadienis

Didzioji Kinijos siena

Kaip ir sutareme vakar,7.30 musu lauke vakarykstis gidas su mazu autobusiuku.Jis mus supazindino su sios dienos gide…cia puikiai veikia paslaugu sistemaJ.
Didzioji Kinijos siena randasi 60 km. nuo Pekino.Mes grieztai atsisakeme vaziuoti i Badalin,nes prisiskaiteme apie triuksma ir minias turistu,kurie vos prasilenkia ant atrodytu placios sienos :).Isvaziavome i Huanghua.Nors vaziavome tik mes keturiese ,neklausdami musu,siandieniniai palydovai uzvaziavo i papuosalu fabrikeli ir mums teko isklausyti firmos pristatyma,kad galetume vaziuoti toliau :)....

2011 m. balandžio 8 d., penktadienis

Keliones pradzia


Pekinas nakti
 Vakar priesingai nei baiminomes,persedimas Maskvoje buvo toks sklandus,kad net nepajutome kaip iveikeme muitines formalumus.....nenuspejami tie musu kaimynai :)
 9 val. skrydzio ir mes Kinijos Liaudies respublikoje.Pekino aerouostas mus nustebino tvarka ir organizuotumu.Visos rodykles salia piesiniu-t.y. heroglifu :) turejo ir mums iprastas nuorodas Anglu kalba,ko mes baiminomes nerasti :).Muitines formalumai truko gal pusvalandi.Padaugejus keleviu,tuoj atejo ir pradejo dirbti daugiau muitininku,nors jau po vidurnakcio....