2012 m. liepos 6 d., penktadienis

Kislovodskas......pradzia


Vakar 11 val. ryte islipom Kisolvodsko traukiniu stotyje.Musu jau lauke vadovo Juliaus pazystami,kurie mums isnuomojo savo buta.Butukas salia stoties,tad mes tiesiog su kuprinemis patraukeme link jo.Laikas “susipazinti”  ir su sunkiomis kuprinemis.
 Kol vadovas tvarke tvarke registracijos dokumentus milicijoje,mes pasivaiksciojome po Kislovodska.Tai 130 000 gyventoju turintis ir garsejantis mineraliniu vandeniu,sanatorijomis kurortinis miestelis.Tai sarmingas miestelis su savo ramiomis ir zaliomis gatvelemis,kurias supa 2-3 aukstu pastatai.Vakare vaziavome I Kaukazietiska kavine,kuriame mums buvo uzsakyti eriuko sonkauliai,o vegetarams ,mes tokie net du J, specialus darzoviu troskinys.Smagiai pasedejome ,gurksnodami vyna ,o grizus i buta smagioji dalis……maisto ir daiktu skirstymas J.Suskaiciavome turima maista I kalnus……..kiekvienam teko bendras nesulys su maistu ar palapinemis........ po 5.950 kg.


Susiruosem kuprines ir miegoti …..i miegmaisius,nes bute visiems lovu neuzteko J.
Kuprines jau ....pakrautos
   Siandiena musu atvaziavo 7val.Uzimeciau kuprine……net susvyravau,panasu kad 25-30 kg!!!.O juk su sia kuprine teks kilti I kalnus J.
Musu masinos tarybiniai UAZ.Vaziavome “tiuninguotu”  su stalu ir galinga audio aparatura,kuri trenke repaJ ,o vairuotojas vis ragino pagarsinti J.Si muzika labai tiko prie exstremalaus vaziavimo.Pirmomis minutemis buvo nejauku….lekiame asfaltu……priekyje tikraja to zodzio prasme “baigiasi” kelias…..didziules duobes,o vairuotojas net nestabdo…..skrendam per duobes ….ir vel asfaltas ir …vel lekiam J.
Uzkandines reklama...."v dali ot zon"
  Iki elbruso papedeje esancios stovyklos 2500m. aukstyje vaziavome 4 val.Cia vietomis “normalus” kalnu kelias…..vietomis visiska bekele……vaziuoja musu UAZ slidinedamas,o salia skardis…nejauku.Vaizdai per langus daresi vis grazesni……zali sleniai ir ispudingas krastovaizdis.,o kai virs zaliu kalnu pasimate saules apsviestos  2 Elbruso virsunes…….. vaizdas nerealus  ir aisku sukirbejo mintis……o kaip mes ten uzlipsim ? J.Pakeliui ..."kazkur" kalnuose sustojome prie vagano namelio....cia pasirodo uzkandine,kur mums  seimininke iskepe blynus su varske ir isvire kavos.
  Po 4  val. kelio pasiekeme stovyklaviete.Pasistateme palapines ir patraukem i uz keliu km esancias mineralines vonias.Lipant i ikalne…..pradejo “pustis” plauciai…..trauki trauko ora,o jo kaip truksta taip truksta J.Pasiekeme “ale sanatorija” …..stovi metaliniai vagoneliai,cia kambariai-apartamentai J…o salia stovei nauji dzipai……o vyrai,kaukazietiskai rusciais veidais geria is kalnu  beganti 3 rusiu  mineralini vandeni....sveikatinasi :).Isokome  i salia esanti maza baseina su 20-21 laipsniu vandeniu.Jis pasipildo  tiesiai is kalno bega nciu siera kvepianciu vandeniu…….neblogai,nes ant galvos lyja lietus ,o lauke 16 laipsniu.  Patariamea megautis neilgiau nei 15 min,bet tokiame “karstyje” ilgiau ir netempsi J.Salia kavine –vagonelis is kurio sklida kepamos mesos kvapas.Na…..pavakarieniausim pries zygi.Paklausus ar galim uzeiti i "kavine"…….cia dirbantis vyrukas nutaise gudria veido israiska......... pasako…..nepyk,man iseigine (siandien ketvirtadienis)…….nesupratom mes jo J.


Sanatorija ant "ratu" :)

 Griztant jau smagiau.Plauciai jau pradeda priprasti,o dar ir saulute islindo ir virs slenio su besigananciomis karvemis nusvito vaivorykste J.Pavakarieniavome ir susipakavome miegoti.Lauke temperatura greitai krenta...... pries temstant lauke-2.Gulim palapinese ir girdim zeme dunda .Neiskente iskisom galvas is palapines…..per musu stovyklaviete neskubedamos traukia gal 100 karviu banda.Kelias ikyruoles Julius neiskentes vaike su trekingo lazda,nes joms ikyriai ir smalsiai tyrinejo musu palapine nevengdamos paragauti trekingo lazdu ar palapiniu virviu :)......























 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą