2012 m. balandžio 8 d., sekmadienis

Ubudas ...antra diena

 Ryte eidami pusryciauti , negalejome atitraukti akiu nuo rytines saules apsviestu viesbucio koridoriaus.Saules spinduliai zaide ant samanomis ir gelemis, panasiomis i orchidejas, apaugusiu simtameciu akmeniniu sienu.
Po kukliu pusryciu, pestute patraukeme iki "Monkey forest", kuriame randasi 3 senos senos, skirtos bezdzioniu dievams sventyklos.Buvo i ka akis paganyti....nuo bezdzioniu kvailiojimo parko fontane, kai jos stumde viena kita i fontano vandeni iki bezdzioniu laukimo, kol sventikas paliks auku dezute su ziedlapiais ir vaisiais ir uzdegs smilkalus.O tada......bezdziones "patikrina" turini ir laksto .....su smilkalais rankose.
Mazute, turbut ka tik pradejusi vaikscioti bezdzionele keleta kartu griebe uz rukstancio smilkalo galo ir ......spiegdama lekdavo skustis mamai :)). Cia geriau nereikia tureti ryskiu daiktu ar akiniu nuo saules.Bezdziones gali ramiai prieti ir uzsiropsciusi ant kojos ......."patikrinti" kelniu kisenes.Viena mergaiciuke tol spiege, kol nepasirode sargas su didele lazda, kuri bezdziones pasirodo labai gerbia :)). Bezdzione uzlipo mergaitei ant peties ir bande....."pasiimti " is plauku ryskiaspalve plauku gumyte :)).
  Veliau pagal zemelapi patraukeme i miestelio pakrastyje esancius ryziu laukus.Iki miesto krasto ejome 4 valandas......vis "uzstrikdavome" jaukiose parduotuvelese ir kavinukese:)). Tad miesto pakrasti pasiekeme tik 15 val. Keleta valandu pasivaiksciojome megaudamesi ryziu lauku vaizdais, uzsukome pas vietini gyventoja, kuris isirenge "kavinuke" ir spaudzia sultis.Laukuose - keletas jaukiu kotedzu, kuriuose galime apsigyventi ......gal tik nepatogu tamsoje grizti is miestelio.Grizome i miesteli ir patraukeme link viesbucio, atsigauti baseine.Pakeliui , "kazkokiu" budu" vietinis vyrukas isiule iki sekancios dienos issinuomoti mopeda uz 5 USD.Mano dideliam nustebimui Rasyte nepriestaraudama sedo ant mopedo ir mes "su vejeliu.......30km/h. lekeme " judriomis Ubud gatvemis :)).
Kotedzas ryziu laukuose.
Po pasilepinimo viesbucio beseine ir paplepejimo su kanadieciais, kurie siame viesbutyje jau trecia karta ir vis dar susizaveje Ubud miesteliu,susiruoseme i miesteli.Taupydami savo kojas, su "naujuoju transportu" grizome i centre dar diena " nuziureta" ART Caffe.Meniska aplinka, gyva hipsko stiliaus muzika ir kavines gale terasa i ryziu laukus....... vieta kur galima grizti ir grizti :)).      Deserto ,klaidziojome po miesteli sededami ant mopedo.Vaziavome siauromis gatvemis.....kartais ir pries eisma.Pasak vietiniu ...... svarbu nevaziuoti greitai :)....nesvarbu, kad pries eisma :)). Pamate iskaba "Internet" , nusprendeme patikrinti pasta.Siurprizas........laiskas,kad poryt musu laivas i Gili sala atsauktas ir musu atvaziuos ne 8.30 , 6.00.....svarbu laiku gauti zinia....:))





















Yra laukianciu.....auku dezutes :)











































Ryziu laukai



 






Art Caffe....




 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą