2012 m. balandžio 7 d., šeštadienis

Turas po Bali Kuta-Ubud


Tanah Lot
 Rytas prasidejo su siurprizais......
 Pries keleta dienu gretimoje kelioniu agenturoje susitariau, kad 10val. ryto mus paims masina ir pakeliui Ubuda aplankysime Tanah Lot ir Pura Ulun sventyklas.
10.15 ....pradejome nerimauti.Paskambinus telefonu, agentas pazadejo paskambinti vairuotojui, bet jau po keliu minuciu......isjungtas jo telefonas.Viesbucio darbuotojas, paprasytas paskambino saskaitoje nurodytu numeriu ......ir kai atsiliepes zmogus pasake, kad sugedo masina.......supratom......"kazkas ne taip".....
 Nuejau I salia esanti kelioniu agenturos "ofisa-prekystali" ir ten sedejusiam vaikinukui paaiskines situacija pareiskau.....ka darom,kvieciam policija? Vaikinukas puole kazkam skambinti ir iskeles 3 pirstus kartojo......."3 minit".......   .Jau 11 val., tad pamaniau atvaziuoja zadeta masina...... o atvaziavo moteris,savininko zmona .......atveze mano sumoketus pinigus!!!!   Lyg ir viskas gerai......,bet jau po 11 val. ir suslubavo svarbus siandienos planas. Salia esantis kioskas- ofisas pasiule uz keliu minuciu suorganizuoti masina. Kelios minutes pavirto i 30 minutes. "Grazu paziureti" kai darbuotojai,pasake ....dar kelios minutes......,eina I gatve ir laukdami i ziuri i toluma..... lyg taip "butu greiciau" :)). Mano viduje viskas verda, bet stengiuosi buti ramus......jie juk nekalti,patys taip nerimauja, kad truksta tik mano emociju :)) !!!

Pura Ulun
  Pagaliau atvaziavo apynaujis minibusas ir mes pajudejome.Vairuotojas netipiskas Bali vyrukas.....pagal sudejima atstotu 4 vietinius :)).Linksmas,visa kelia tarskejo apie savo seima ir gyvenima Bali.Nustebome,kad visi zmones turi vienodus vardus, skiriasi tik moteru ir vyru.Pirmagimiai visi turi vienoda varda  ,antragimiai kita,bet irgi vienoda,o treciagimiai vienoda trecia,o gime ketvirti , kaip musu vairuotojas.....varda Ketut.Seimoje gimes penktu, vel gauna pirmagimio varda.......viskas laabaai aisku !!! :) . Mokslas Bali mokamas....pradinese klasese 20USD, koledzas 50 USD.Lyg ir nedaug, bet kai vidutinis atlyginimas 150 USD.....kaip cia pasakius :)).
 Pirmas sustojimas,Tanah lot sventykla..... dar magiskesne nei matyta zurnalu nuotraukose.
Pastatyta ant juroje kysancios uolos,kuri skalaujama is visu pusiu didziulemis bangomis.Atmosfera ir vaizdas uzburiantis, o stai Pura Ulun sventykla,kuria aplankem po to, pastatyta grazioje aplinkoje ,bet sudare ispudi kad si "stebukla" dirbtinai sukure zmones, pakele ezero vandeni iki reikiamo lygio ir apsodine egzotiskais medziais.

Ubud gatve...
 I Ubud vaziavome jaukiais kaimu keliukais , stebedami laukuose dirbancius zmones.Pagaliau pasiekeme Tunjung Mas viesbuti.Mane istiko lengvas sokas  ......akligatvis su maza trobele-reception, ka jau kalbet apie Rasa.....vel asaros akyse.....sunku sulyginti buvusi viesbuti Kutoje su siuo. Bijojau ,net kambari pamatyti,toks buvo pirmas ispudis :))..... . Netrukus apsipratome ir perjunge save i dabarti.....suvokeme , koks neiprastai sarmingas sis 17 kambariu viesbutukas.
 O kai pestute pasiekeme centrine Ubud gatve, atsikvepiau.....Rasyte pripazino, miestelis "turi" savo sarma :)).
 Autentiskas miesto centras Atrodo ,kad gatvei ir Bali stiliaus pastatams jau ne vienas amzius.Senoviniuose pastatuose meno dirbiniu,juvelyrikos ir vietiniu dizaineriu kurtu rubu parduotuves.Toks ispudis lyg..... vaikstai po muzieju.Sis miestas ir jo apylinkes nuo seno garseja meno gaminiais ir meno mokyklomis.Cia ir dabar galime lankyti piesimo,lipdymo,kulinarijos ar jogos pamokas-kursus.
Tarp parduotuviu "ipintos" kavinukes traukte traukia savo meniska ir autentiska aplinka.Dauguma kaviniu turi terasas su vaizdu i zalius ryziu laukius. Gyvenimas cia rimsta 22 val., tad masazais si vakar neteko pasimegauti.....





 
 
 
 




















Gudri mociute......kai atsitokejau supratau....tokiu kainu NEBUNA !!!





Pakeliui i Ubud






Viesbutis Ubud

Rasyte....
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą