2012 m. balandžio 8 d., sekmadienis

Ubudas ...antra diena

 Ryte eidami pusryciauti , negalejome atitraukti akiu nuo rytines saules apsviestu viesbucio koridoriaus.Saules spinduliai zaide ant samanomis ir gelemis, panasiomis i orchidejas, apaugusiu simtameciu akmeniniu sienu.
Po kukliu pusryciu, pestute patraukeme iki "Monkey forest", kuriame randasi 3 senos senos, skirtos bezdzioniu dievams sventyklos.Buvo i ka akis paganyti....nuo bezdzioniu kvailiojimo parko fontane, kai jos stumde viena kita i fontano vandeni iki bezdzioniu laukimo, kol sventikas paliks auku dezute su ziedlapiais ir vaisiais ir uzdegs smilkalus.O tada......bezdziones "patikrina" turini ir laksto .....su smilkalais rankose.

2012 m. balandžio 7 d., šeštadienis

Turas po Bali Kuta-Ubud


Tanah Lot
 Rytas prasidejo su siurprizais......
 Pries keleta dienu gretimoje kelioniu agenturoje susitariau, kad 10val. ryto mus paims masina ir pakeliui Ubuda aplankysime Tanah Lot ir Pura Ulun sventyklas.
10.15 ....pradejome nerimauti.Paskambinus telefonu, agentas pazadejo paskambinti vairuotojui, bet jau po keliu minuciu......isjungtas jo telefonas.Viesbucio darbuotojas, paprasytas paskambino saskaitoje nurodytu numeriu ......ir kai atsiliepes zmogus pasake, kad sugedo masina.......supratom......"kazkas ne taip".....

2012 m. balandžio 6 d., penktadienis

6 dienos Kutoje


 Nepastebimai praejo 6 dienos Kutoje.Megavomes saule, komfortiska siluma ...iki 30  ir
baseinu.Dienomis mokiausi plaukti banglente.Cai galingos bangos, bet jos luzta prie pat kranto ir jautiesi saugiai, nes nera "traukimo" I jura.Tolumoje matesi didelese bangose "selstantys" banglentininkai.Banglenciu instruktorius gundanciai melavo......po 3 dienu ten plauksi ir tu :))......per 6 dienas ismokai tik atsistoti ant banglentes,kai "luzdama" banga pradedavo ja nesti !!!
 Gatvese, tik uzmezgus akiu kontakta , mus pasitiktadvo siltos sypsenos lyg butum sutikes seniai matyta drauga.... 

2012 m. balandžio 1 d., sekmadienis

Bromo ugnikalnis

 Miegojome asketiskame, bet tvarkingume kotedže.Nera čia kondicionierius .....būtume pasisilde :)). Lauke apie 7 laipsnius, tad po uzklotu sildemes apsirengę termo maikutes.
Paryciais 3.30 mus pažadino Rudis, tad po pusvalandžio,pasipuošė termo megztukais ir striukemis sedome i dzipa ir 40 min kilome i gretima kalną.Miestelyje vyksta toks judėjimas........dzipai,mopedai ....visi juda i kalną.Paskutinius 500 metru pasisviesdami prozektoriais kilome pestute.  "prasistumdami" pro vietinių siulomus arklius.Takas gana svarus,mat arkliais po uodegomis "paristi" maišeliai.... :)).
Prasvito......vaizdas i Bromo ugnikalni lyg vartant 1000 gamtos stebuklų enciklopedija......nėra žodžiu.......