2012 m. kovo 31 d., šeštadienis

Yogyakarta-Bromo ugnikalnis

Nors traukiniu stotis netoliese, nesinorejo tempti lagaminu, tad 8.00 mūsų laukia vakarykštis vairuotojas, kuris per 5min mus nuvežė i traukiniu stoti.Stotis....tokia senutele neturiu net su kuom palyginti.Uzrasai ant rodykliu man nesuprantami,tad keletą kartu tikslinausi ar čia ir yra traukinys i Surabaya ..... iki isvykimo 40 min., o jau kas nori lipa i vidų.Vagonai jau daug gyvenime mate, bet exslusiv klasėje patogios ir erdvios kėdes su veikiančiu kondicionieriumi, tad siūlomi ir uzklotai 4000IDR ( 1 Lt ) ,kad nesusalti :)) .
  Džiaugiausi, kad iš anksto buvau uzsisakes bilietus, nes pakeliui buvo užimtos visos vietos vagone !!!

2012 m. kovo 30 d., penktadienis

Yogyakarta

Rytas už vakarą gudresnis........vakaryksciame masažo salone radau savo palikta knyga.....viskas " ciki" !!!
 Mieste taksi nesimato,o su mopedu važiuoti "Rasa bijo", juolab planuojam grįžti saulei nusileidus.Gatveje kelis kartus pasiteiravau del masinos nuomos, kol patare užsukti i gretima gatvelę.Radau namuka su užrašu "mobili rent".....ir vyruka, kuris pasisiule po pietu pavėžėti.
Kaip ir planavimo, ryte su riksomis nuvaziavomo i Kreton-sultono rūmus.Nusipirkom bilietą ir nespejom net susigaudyti, o mums jau priskirtas gidas,70-80 metu senute :), kuri kiekvienoje patalpoje vis kartoja.....šviestuvus iš Italijos,porcelianas iš Kinijos ir t.t......

2012 m. kovo 29 d., ketvirtadienis

Borobudur sventykla

Kelemes 4.00 ir 4.30 jau su margomis prijuostemis (privaloma tiek moterims tiek vyrams), su prozektoriais rankose, lydimi gido, pajudejome link šventyklos......sutikti sauletekio.Aplink šventykla, prietemoje girdėjosi vienuolių maldos ......aplink tvyranti atmosfera neįtikėtina, nesvarbu nežiūrint ,kad po kurio laiko supratome jog tie garsai sklinda iš garsiakalbiu :)).....viskas atrodė taip natūraliai !!!
  Šventykla didziule, o jos viršūnėje sauletekio laukeme tik 10-20 žmonių (turistu grupes autobusais atvyksta pries vidurdienį). Sauleteki sunku žodžiais apsakyti.......kai virš rukstancio vulkano išlenda saule, apsviesdama apie šventykla esančių palmiu ir kalvų viršūnes,nes likusia ju dalį dengia rūko uzklotas,  ir apšviecia šventyklos bokstelius,o jų čia daugiau nei 100 su viduje sedinciomis Budos statulomis......sėdi ir negali patiketi,o kylancios  saule metami seseliai suteikia dar papildomo žavesio , nors jau pries kelias minutes atrodė ,kad fantastiskesnes atmosferos ir vaizdo būti nebegali !!!

2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

Indonezija...... vel ispudziu alkis ir....rytu trauka :)

   Pries 2 dienas pradėjome savo kelione po Indonezija.Pirmas sustojimas Singapūras.Sklandziai iveike muitinės patikrinima iš aerouosto metro per valanda  pasiekėme miestą.Aerouoste įsigijome "turisto" bilietą 3 dienoms,kuris kainuoja 20 Singapūro USD. Keliauji po miestą nesukdamas galvos......ypač pravertė vėl važiuojant į aerouosta,kai patekome į rytini kamštį metro :)).Taigi atvaziavome į viešbutį ir dziugaudami,kad viešbutis maloniai nuteikia,laukiame registraturoje.Pastebejome neramu personalo sujudima.....pasirodo viešbutis užsakytas ne 03.26, o 04.26 datai !!!! (viešbutį Singapure užsakinejau keliones planavimo pabaigoje,o kelione baigiasi 04 mėnesį.....UPS ...klaida :( .