2010 m. liepos 24 d., šeštadienis

Pajudejome link Mon Blanc

Vakar ramiai "nuslinkau" 9 val. miegoti.Pries tai ''pasisildziau'' po karstu vandeniu kempingo duse :)).Atsibudau 2 nakties ir su ausinukais pragulejau iki ryto.....pries akis sunki diena,bet nesimiega nors tu ka...
Kylant saulei pusryciai ir paskutiniai daiktu pakavimai.....netelpa visi daiktai i kuprine :(.....slidinejimo apranga,miegmaisis,salmas,antra kuprine,kates,virves.....vienu zodziu,o visko reikia!!!
Na ,pagaliau viska sukisau i kuprine.Tilpo ir 1 kg. sokolado,kuris bus reikalingas sturmuojant virsune.Rado kam patiketi sokolada......pamatytu kiek as jo suvalgau namie :))

Autobusas mus nuveze iki traukinuko,kuris mus uzkele i 2400 auksti.
Grupes vadas pranese....siandiena is 2400 aukscio kilsime i 3200m,pailsejus sturmuosime KULUARA ir kilsime i 3800m.Oru prognozes....rytoj gali buti vienintele giedra diena,tad niekas nenori praleisti sanso...iveikti Mon Blanc :)
Lipome i 3800m.Pakilima  800m .iveikeme  tik su 1 sustojimu pailseti.Man grupes tempas per didelis,bet ka daryti....as vienintelis pirma karta kalnu zygyje :).
Po keliu dienu lietaus, akmenys apledije,slidu.Gerai ,kad aplink rukas...o tai eiti slidziu takeliu ir matyti stacius skardzius butu per daug exstremalu :)

Iki 3800 hatos tik 600m kelio,,,sakyciau sienos:)
 Grupes vadas nedave komandos uzsideti kates,gal kad grupe greiciau judetu,tad musu zygis su didelemis kuprinemis,slidziu maziau nei 1 m plocio takeliu....buvo labai pavojingas,galvoje sukosi mintis...griztant nieko neklauses desiuosi kates ...
Pakilus i 3000 m islindo saule ir paskutinius 300 metru iki 3200m chatos(alpinistu namo) ejome akinami balto balto sniego ir nuo jo atsispindzios saules spinduliu.
Chatoje atsigerem Lipton "prabangios" arbatos.....3.5 eur vandens puodukas su maiseliu arbatos,bet uztat kaip skanu :)).Persirengiau i zieminius rubus,o kas slapia ir nereikalinga palikau didziojoje kuprineje,mokamoje spinteleje.
Apsirengem....,uzsidejom kates,salmus,apraisus ....susirisome virvemis po 3,ledkircius i rankas ir pajudejome pries akis 600 metru iki 3800m chatos.Aukstai aukstai matese sauleje atsispindintis sidabrinis namukas,tik labai jau status tie 600 metru.... Kopeme  iki KULUARO(vieta-piltuvas i kuri subyra saules atitirpinti akmenys) apie 1 val.Nors ir nedidelis 100-150 metru ilgio siauras takelis,bet l. pavojinga vieta.Jei nezinotum....gal ir ramiai praeitum jei pasisektu :))
Sulauki savo eiles....klausaisi ar nesigirdi kazkur aukstai atriedancio akmens garso.....ir po viena pirmyn.Cia patartina eiti susirisus po 3,yra net istemptas trosas,bet pries 2 metus cia ejo susirise 3 lietuvaiciai..i viena pataike akmuo ir.....rado visus tris nublokstus zemyn....tad buvo priimtas sprendimas eiti po viena.Po keliu dienu lietaus ir sniego akmenys tvirtai prisale,tad ramiai perejome kuluara ir apsauginiais dirzais prisitvirtindami prie trosu 15 min ejome i virsu....o po to prasidejo,pasukome nauju taku ir nuo kuluaro likusius 450 metru ropstemes beveik be trosu...juos radome likus gal 100 metru iki namelio.
Buvo exstremalu....lipi salia skardzis-bedugne,o tu pirstais patikrini kiekviena akmeni ar nejuda,ar patogu pirstams isikibti,ar yra kur isispirti ir  ir i virsu .....kates,ledkirtis  tapo geriausiais mano  draugais :)).... niekada mano pirstai nebuvo tokie jautrus :)).......jausdavau savo pirstais visus akmens nelygumus :)).
Virsuje spindi 3800m chata
Kopeme dideliu tempu...jauciausi kaip spec. paskirties karys :))....turbut del didelio auscio net pradejo svaigti galva,jauciausi lengvai apdujes:).Veliau i musu gretas isimaise "letapedziu" prancuzu grupe,tad atsilikome nuo grupes ir ju pristabdomi judejome i virsu.Pries tai turbut buvo per didelis tempas.....dabar pagerejo savijauta ir buvo laiko pasigrozeti kalnais :).Tuos 600 metru iveikeme per 3.5 valandos.....3800m chata pasiekiau tarsi sprogdinamas is vidaus adrenalino,o kur dar "'ziaurus" troskulys :))
Cia vel atsigereme prabangios arbatos uz 3.5 eur.Vandens 1 litras cia kainuoja...5 eur.I zygi buvo nuspresta maisto nesiimti,tik sokolado "sturmui",tad vegetariski ,pietus kiausiniene su ryziais kainavo 8 eur.
Sviete ryski saule,tad susede ant suoliuku dziovinomes pirstines,batus,striukes :)).
Susimokejome 23 eur uz nakvyne ir dabar sedime uzeigoje uzsieme stalus :),nes kai tik bus ugesinta sviesa….gulsimes kas kur, ant stalu,suolu ar po jais.Gultai uzimti,juos galima uzsakyti is anksto,bet oro salygos cia nenuspejamos ,tad musu grupe nerizikavo uzsakineti tad….dabar lengva itampa ar uzteks vietos po ar ant stalo :)


Tiems,kurie uzsakineja gultus, 2 val nakties pateikiami pusrciai,tad visi ant stalo galesime miegoti tik iki 2 val .Baras uzsidare apie 19 val. Tad visi griet greit issitempe pripuciamus ciuzinius ir ten kur sedejo ieskojo kur prigulti.Is anksto po suolu nuziurejau vieta,tad gana greit issitiesiau ant grindu…..baisu net pagalvoti jei nakti prispaustu i WC…..tektu pazadinti ne viena desimti vyruku:).














Emocijos pasiekus chata 3800 m.











Pridėti antraštę

Vaizdas is chatos terasos 3800m.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą